Fethiye Antika Eşya Alanlar Ve Alan Yerler

Fethiye Antika Eşya Alanlar Ve Alan Yerler

Muğla Fethiye Antika Eşya Alanlar Ve Alan Yerler, Fethiye Antika Alanlar, Fethiye Antika Alan Yerler, Muğla Fethiye Antika Eşya Satmak İstiyorum, Fethiye İkinci El Kitap Alanlar, Fethiye Plak Alan Yerler, Muğla Fethiye Gümüş Alım Satım, Muğla Fethiye Antika Obje Bakır alan dükkanlar, Fethiye Antika Halı eksperi ekspertizi, Muğla Fethiye Eski Kullanılmış Antika değeri taşıyan eşya alanlar.

Fethiye Plak Alanlar Ve Alan Yerler

Fethiye 33’lük Plak Alanlar, Fethiye 45’lik Plak Alanlar, Fethiye 78’lik Plak Alanlar, Fethiye Antika Aksesuar Alanlar, Fethiye Antika Alanlar. Fethiye Antika AFethiye Alan Yerler, Fethiye Antika Berat Alanlar, Fethiye Antika Bindallı Alanlar, Fethiye Antika Hereke Halı Alan Yerler. Fethiye Antika ipek Halı Alanlar, Fethiye Antika Kama Alanlar, Fethiye Antika Kapı Alanlar, Fethiye Antika Gramafon Alanlar, Fethiye Antika Gümüş Alanlar. Fethiye Antika Fethiyeçer Alanlar, Fethiye Antika Eşya Alanlar, Fethiye Antika Ferman Alanlar, Fethiye Antika Fotoğraf Makinesi Alanlar.

Fethiye Gümüş Alanlar Ve Alan Yerler

Fethiye Antika Kartpostal Alanlar, Fethiye Antika Kılıç Alanlar, Fethiye Antika Kupa Alanlar, Fethiye Antika Kuranı Kerim Alan Yerler. Fethiye Antika Madalyon Alanlar, Fethiye Antika Mobilya Alanlar, Fethiye Antika Müzik Aletleri Alanlar, Fethiye Antika Müzik Seti Alanlar, Fethiye Antika Nişan Alanlar. Fethiye Antika Obje Alanlar, Fethiye Antika Oyuncak Alanlar, Fethiye Antika Porselen Yemek Takımı, Fethiye Antika Rozet Alanlar, Fethiye Antika Saat Alanlar. Fethiye Antika Sürahi Alanlar, Fethiye Antika Tekke Malzemeleri Alanlar.

Anzer Balı, Rize’nin İkizdere ilçe merkezinin 35 km güneyinde, 3100-3500 metre yüksekliğinde, Rize’nin en yüksek platosu Anzer Yaylası’nda üretilen baldır. Hacettepe Üniversitesi’nde analiz edilen bir baldır ve garantisi tescillidir. Platonun resmi adı Ballıköy olmasına rağmen Anzer Yaylası adı olarak kullanılmaktadır. Anzer balı, insan sağlığının yanı sıra kanser hücrelerini yok etme, kanı yenileme ve temizleme yeteneği açısından birçok faydaya sahip olduğu söyleniyor. Üretilen balın kalitesi yüksektir ve hastalıkların iyileşmesinin nedeni, dünyada benzersiz olan ve 450-500 çeşit çiçekten oluşan platoda yabani çiçek florasının varlığıdır. Bu çeşitler arasında 80-90 tanesi endemiktir ve Anzer Yaylası’na özgü çiçek çeşitleridir. Anzer Yaylası’nda yabani erik, armut, elma, kuşburnu, çam, kestane, limon, böğürtlen, akasya gibi ağaçlar şeklinde bitki yoktur. Bu yüzen arılar sadece Anzer Yaylası’nda yıllık 450-500 çeşit çiçek polen alır ve çıkarır. Bu özellik sahte anzer balı tanımlamak için kullanılır. Çünkü Anzer hariç tüm yaylalar kestane, ıhlamur, böğürtlen ve akasya gibi çok yıllık ağaç türleri vardır. Anzer balı olduğu söylenen balın, ağaç şeklindeki bitkilerin çiçeklerinden elde edilen bir öz olduğu belirlenirse, bu bal bir anzer balı değildir. Arıcılar, Mayıs ayının ilk haftasından itibaren hava ısındığında Anzer Yaylası’nda kovanlarını almaya başlar. 20-25 Haziran tarihleri ​​arasında tüm arıcılar kovanlarını getirir. Anzer Yaylası’nda dışarıdan profesyonel arıcılar olmasına rağmen, genellikle köylüler tarafından amatör olarak yapılırlar. Balın 200 üretici tarafından toplam 1300 arı tarafından üretildiği söyleniyor. 15-20 Ağustos arasında, arıcılar kovanlardaki balın sağım sürecini gerçekleştirir. Anzer bal üretimi bilim kovanında üretilmektedir. Üreticiler bu yöntemi kullanmazlar, çünkü arı kovanındaki (eski tip arı kovanı) arı kovanı üretimi, zaten küçük olan bal üretiminde daha da azalmaya yol açar. Sadece birkaç üretici hobi amaçlı çeşitli siyah kovanlarda üretim yapmaktadır. Anzer balı çerçeve olarak satılmaz, çünkü çerçevelerin sadece bir kısmında bal vardır. Anzer-bal-3Anzer bal üreticileri, bal üretimi için Kafkasya veya Kafkas melez arı türlerini kullanır, çünkü birçok olumlu özelliğe sahiptir ve hava koşullarına (yüksek bölgelerin soğuk iklimi) daha iyi uyum sağlar. Bu şekilde, diğer arı türlerinden daha fazla ve daha kaliteli bal üretebilirler. Anzer Yaylası’nın kısa yazları, arıların bal yapmak için çalışabilecekleri elverişli hava koşullarını azaltır. Bununla birlikte, bal üretimi sırasında hava sıcaklığındaki azalma, havadaki sis ve yağış bal üretimini azaltır. Bu nedenle, başka yerlerde yetiştirilen kovanlara kıyasla, Anzer Yaylası’ndaki arı kovanlarında üretilen bal miktarı düşüktür. Yaz havası yüksek ve güneşli olduğu için bal miktarı artar. Normalde, kovandan 20-30 kilo bal gelir. Bununla birlikte, hava koşullarının etkisine ve Anzer’deki çayırların biçme süresine bağlı olarak, 1-5 kg ​​bal kovandan çıkar. Bununla birlikte, bal veriminin çok az olduğu veya hiç olmadığı yıllar olduğu söylenir. Baldaki enzimleri ve poleni 40 ° C’nin üzerindeki sıcaklıklarda nötralize ettiği için, balın kalitesini düşürür. Bu nedenle, burada arı kovanlarının sağımı (hasadı) sırasında balın kristalleşmesini önlemek için yapılan ısıl işlem uygulanmaz, bal soğutulur.

Fethiye İkinci El Kitap Alanlar Ve Alan Yerler

Fethiye Antika Tombak Alanlar, Fethiye Antika Tombak Bakır Alanlar, Fethiye Antika Tüfek Alanlar, Fethiye Antika Yağlı Boya Tablo Alanlar. Fethiye El Yazması Kuranı Kerim Alanlar, Fethiye Eski Eşya Alanlar, Fethiye Antika Dürbün Alan Yerler. Fethiye Antika Duvar Saati Alan Yerler, Fethiye Antika Yağlı Boya Tablo Eşya Alanlar. Fethiye Antika Askeri El Yazması Mektup Eşya Alanlar, Fethiye Osmanlıca Kitap Alanlar, Fethiye Plak Alanlar, Fethiye Osmanlı Malzemeleri Alanlar. Fethiye Hat Yazısı Alanlar, Fethiye Hilye-i şerif Alanlar, Fethiye El Yazması Kitap Alan Yerler, Fethiye Eski Köstekli Saat Alan Yerler, Fethiye Eski Tuğralı Gümüş Alanlar.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

12 − nine =